Menu
0
Betrouwbaar en snel verzonden met PostNL
Gratis verzonden vanaf €39,-
7 dagen per week bereikbaar voor advies t/m 21:00
Al ruim 40 jaar ervaring in de beenmode
28Mei2021
De juiste sokken voor in je sneakers

De juiste sokken voor in je sneakers

Door: JeroenReacties: 0

Verschillende sneaker modellen:

Er zijn veel verschillende soorten sneakers van allerlei merken en designs. In die soorten is een onderscheid te maken tussen lage en hoge sneakers. Lage sneakers komen tot aan de enkel en hoge sneakers komen boven de enkel. Bij hoge sneakers is het daarom belangrijk om sokken te hebben die over de enkel vallen, anders schuren de sokken in de sneakers. Naast hoge en lage sneakers, is er ook een onderscheid te maken tussen zachte en harde sneakers. Zachte sneakers zijn sneakers gemaakt van zacht materiaal zoals stof, harde sneakers bestaan uit wat harder materiaal zoals kunststof of leer. Zachte sneakers geven vaak iets minder stevigheid aan de voet, waar harde sneakers dat wel doen. Harde sneakers zijn daarentegen wat stugger en zijn moeilijker om bijvoorbeeld in de was te doen. In het winterseizoen zijn harde sneakers wel echt aan te bevelen, omdat die vaak meer warmte vasthouden dan zachte sneakers. 

Verschillende sneaker sokken  

Er is veel keuze voor welke sokken bij je sneakers passen. Vooral de hoogte van de sok bij de sneaker speelt hierin een centrale rol, maar ook de dikte en het materiaal van de sok zijn zeker factoren die meespelen. Hieronder zijn alle soorten sokken met hun eigenschappen op een rijtje gezet, zodat je zelf kan kijken wat voor jou fijn is.

Sneakers zonder sokken

Er zijn mensen die geen sokken in hun sneakers dragen, vooral in de zomer wordt dit veel gedaan. Dit is alleen niet aan te raden, aangezien uit onderzoek blijkt dat de kans op schimmel en infectierisico’s veel groter is als je geen sokken draagt. Dit komt doordat het transpiratievocht ophoopt in je sneaker. Dus hou je je voeten graag gezond? Draag dan geen sokken in je sneakers.

Kousenvoetjes met footies

De laatste jaren zie je de kousenvoetjes ook wel footies steeds meer op komen. Footies zijn sokken die onder de enkel komen, die laag uitgesneden zijn. Ze zijn zo laag uitgesneden zodat het in je sneaker lijkt alsof je geen sokken erin draagt. Een elastisch bandje of antislip laagje in de hak zorgt ervoor dat de sokken blijven zitten. Footies zijn vooral lekker om in lage sneakers te dragen die gemaakt zijn van zacht materiaal, anders kan het al snel gaan schuren. Doordat Footies van wat dunner materiaal zijn is de kans groter dat ze sneller slijten. Wanneer de footies van goede kwaliteit zijn is het zeker een goede sok om bij sneakers te dragen, maar let op bij slechte kwaliteit kunnen ze in de was al snel hun pasvorm verliezen en daardoor gaan afzakken en dat wil je natuurlijk niet.

Sneaker/enkelsokken

De sneakersok is hetzelfde als de enkelsok, deze sokken zijn het bekendste model sok dat er te vinden is. Deze sokken komen tot net boven de enkel en geven daarmee net iets meer steun als het kousenvoetje, wel zie je daardoor de sok in je sneaker zitten wat niet iedereen even mooi vindt. De enkelsok is makkelijk te combineren met zowel de hoge als de lage sneakers. Je hebt enkelsokken van verschillende materialen zowel van katoen als bamboe, zeker bij sneakers die niet zo goed ademen is de bamboe enkel sok zeker aan te raden. Je kan daar meer over lezen in de blog over bamboe sokken. Ook bij deze sokken is het belangrijk om goede kwaliteit te kopen, aangezien ze anders snel slijten of gaan lubberen.

Quarter sokken

De lengte van deze quarter sokken zit tussen die van een gewone lange sok en een enkelsok in, ver boven de enkel. De rand van deze sok is zowel boven hoge als lage sneakers goed te zien. Het voordeel van deze sok is voornamelijk wanneer je veel loopt of sport, met de quarter krijg je namelijk minder snel blaren als met een sok die lager uitgesneden is. Daarom wordt deze soort vaak door sporters gedragen. De quarter sok is ook iets dikker dan de gemiddele sok wat ook iets meer stevigheid biedt aan je voet.

Lange sokken

Deze sokken komen ver boven de sneakers uit en zijn nog een stuk langer dan de quarter sokken. Deze soort past niet heel erg bij sneakers omdat zeker als ze in nude kleuren zijn het er best bijzonder uitziet als de sokken hoog boven de sneakers uitkomen. Wel is het zo dat de laatste jaren het een trend in veel jongerenculturen is om zo fout mogelijke lange sportsokken met printjes boven de sneakers uit te laten komen. Wat belangrijk daarbij is dat als je lange sokken aan doet dat het duidelijk vloekende kleuren of opvallende patronen of afbeeldingen zijn om dat effect te bereiken. 

Van Eck’s favoriet 

Welke sokken in je sneakers het beste passen bepaal je helemaal zelf. Ga lekker combineren met het scala van sokken en sneakers dat hier genoemd is, zo ontdek je het snelste wat bij je past. Onze persoonlijke favorieten zijn de sneaker sokken, deze zijn volgens de laatste trends en zorgen voor veel comfort zonder dat de sok boven je sneaker uitkomt. Het materiaal van onze ideale sneaker sokken is de bamboevezel. Bamboe heeft onze voorkeur omdat de sok heel zacht zit en gemaakt is van heel duurzaam materiaal waarmee je het klimaat ook weer vooruit helpt, plus dat ze anti-transpirant zijn wat heel fijn is voor als je sneakers niet zo goed ademen. 

Met deze blog hopen we je te inspireren en je weer een stapje dichter bij jouw ideale sokken voor in sneakers te brengen zodat je komend seizoen weer comfortabel loopt met sneakers en sokken die bij jou passen.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €39,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.