Menu
0
Betrouwbaar en snel verzonden met PostNL
Gratis verzonden vanaf €39,-
7 dagen per week bereikbaar voor advies t/m 21:00
Al ruim 40 jaar ervaring in de beenmode
17Mei2021
Bamboe sokken, een duurzaam alternatief?

Bamboe sokken, een duurzaam alternatief?

Door: JeroenReacties: 0

Heel Nederland is bezig met verduurzamen, ook in de beenmode-industrie dragen we ons steentje bij met: bamboe sokken. 

Wat zijn bamboe sokken?

Bamboe sokken zijn sokken gemaakt van de bamboeplant. Uit deze plant wordt een vezel gemaakt die de basis vormt voor het weefsel van de sok. De sokken met zo’n weefsel van bamboe worden bamboe sokken genoemd. Sokken met deze bamboe vezels worden vooral de laatste paar jaar steeds meer gemaakt als onderdeel van de verduurzaming van de beenmodesector, om zo klimaatverandering tegen te gaan en te denken aan de opwarming van de aarde. 

Bamboe: een duurzame grondstof

De basis voor de bamboe sokken namelijk de bamboeplant, wordt gezien als een duurzaam alternatief voor katoen waar momenteel de meeste sokken mee worden geproduceerd. De reden dat de bamboeplant duurzaam en goed voor het milieu is, is omdat het heel snel groeit en er geen chemische stoffen hoeven te worden gebruikt om deze groei te stimuleren. Als je bamboe kapt, groeit hij daarna weer heel snel aan waardoor je met 1 bamboeplant ontzettend veel bamboe kan groeien en oogsten in een hele korte tijd. Dat is al heel duurzaam, maar boven op deze eigenschappen is het ook nog zo dat een bamboeplant 35% meer CO2 opneemt dan andere planten en dat de bodemvruchtbaarheid ook wordt verbeterd door deze plant. Dit laat zien dat bamboe met een reden steeds populairder wordt als duurzamer alternatief. 

Duurzaam voor de portemonnee  

Bamboe is niet alleen duurzaam voor het klimaat, maar ook de portemonnee profiteert ervan. Natuurlijk is het zo dat je iets meer betaald voor sokken van bamboe dan voor bijvoorbeeld katoenen sokken, maar omdat het weefsel van de sok makkelijk en snel verf opneemt behoudt de sok langer zijn kleur in de was wat zorgt voor een frisse uitstraling. Bamboevezels slijten ook minder snel dan katoen, waardoor je sok langer meegaat. Uit onderzoek blijkt dat een sok van bamboe tot wel 3 keer langer meegaat dan een katoenen sok. Wanneer je langer kan doen met je sokken, hoef je dus minder snel nieuwe te kopen waardoor deze sokken niet eens zo heel veel extra kosten in vergelijking met katoenen sokken. Ook voor de portemonnee vallen duurzame sokken dus best mee.

Het draagcomfort van de sokken

Je hebt al kunnen zien dat bamboe sokken ontzettend veel duurzame voordelen hebben. Nu kan je je afvragen zorgen die duurzame voordelen er niet voor dat de sokken minder lekker zitten? Maar niets is minder waar, naast de voordelen die fijn zijn voor het klimaat hebben sokken van bamboe ook voordelen die fijn zijn voor je voeten. Zo is het draagcomfort van de sokken ontzettend hoog. De sokken van bamboe voelen twee keer zo zacht aan als sokken van katoen.  Ze zijn ook nog is gemaakt van materiaal dat heel erg ademt, waardoor de sokken zich aanpassen aan de temperatuur. Zodat je niet te koude voeten in de winter, of te hete voeten in de zomer hebt.  Bamboe heeft ook de eigenschap dat het sneldrogend is. Dat is heel fijn als je veel buiten bent, of als je sokken weer is nat geworden zijn, dan drogen bamboe sokken veel sneller dan katoenen sokken waardoor je voeten niet snel verkleumen of koud worden. 

Bamboe sokken en allergieën  

Wat als ik of één van mijn familieleden allergieën heb voor bepaalde weefsels, kunnen de bamboe sokken daar ook tegen? Dat is een vraag die veel wordt gesteld, gelukkig hebben de sokken van bamboe daar een fijn antwoord op: je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele allergieën voor het materiaal van de sokken, aangezien de sokken hypoallergeen zijn. Dat betekent dat er een hele lage kans is op een allergische of gevoelige reactie van de huid bij de bamboevezels. Dat is heel fijn, want zo kan iedereen zowel met gevoelige als ongevoelige huid deze sokken dragen wat een heel groot voordeel van deze sokken is. 

Anti-transpiratie sokken 

Veel mensen hebben last van transpirerende voeten, waardoor de sokken snel nat worden of geuren. Daarom is het belangrijk om sokken te dragen die anti-transpireren zijn. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat sokken van bamboe het beste alternatief zijn voor wanneer je last hebt van transpirerende voeten. Doordat bamboe namelijk heel goed vocht opneemt, gaan de sokken ook niet geuren of zweten en worden ze ook niet snel nat. Bamboevezels nemen tot wel 7 keer meer vocht op dan katoenvezels, dus op het gebied van transpiratie zijn de sokken de uitkomst.

Meer inspiratie nodig?

In deze blog heb je kunnen zien wat bamboe sokken precies zijn, en waarom dit een heel duurzaam en fijn alternatief is voor de katoenen sok. Door de duurzame, economische en comfort voordelen die deze sokken hebben, geloven wij dat sokken van bamboe echt de toekomst hebben. Het is niet een trend die even over zal waaien, maar het vormt een basis van een duurzame leefstijl waar we momenteel binnen de beenmode-industrie hard aan werken. Door de voordelen op een rijtje te zetten, zodat je zelf kan vergelijken tussen de verschillende sokken in deze blog hopen we je inspiratie en nieuwe inzichten te geven over de sokken die bij je passen.  Laat je vooral verder inspireren door deze sok met veel mogelijkheden, die in veel verschillende designs te kopen is. Wij: Van Eck beenmode bieden verschillende soorten bamboe sokken aan in het assortiment van de webshop, dus neem gerust een kijkje.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €39,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.