Menu
0
Betrouwbaar en snel verzonden met PostNL
Gratis verzonden vanaf €39,-
7 dagen per week bereikbaar voor advies t/m 21:00
Al ruim 40 jaar ervaring in de beenmode
20Dec2023
Merino wollen sokken wassen: tips voor langdurig comfort

Merino wollen sokken wassen: tips voor langdurig comfort

Door: JeroenReacties: 0

Merino wollen sokken zijn een uitstekende keuze om je voeten warm en comfortabel te houden, vooral tijdens koude seizoenen. Om ervoor te zorgen dat je merino wollen sokken hun zachtheid en isolerende eigenschappen behouden, is het van essentieel belang om ze op de juiste manier te wassen en te verzorgen. In deze blog delen we handige wasinstructies voor merino wollen sokken, zodat je kunt blijven genieten van hun comfort en duurzaamheid.

  1. Kies voor handwas

    Het beste advies voor het wassen van merino wollen sokken is om ze met de hand te wassen. Vul een gootsteen of emmer met lauwwarm water en voeg een mild wolwasmiddel toe. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke vezels van de merino wol niet beschadigd raken.

  2. Week de sokken zachtjes

    Dompel de sokken voorzichtig onder in het water en laat ze enkele minuten weken. Vermijd hard schrobben of wringen, omdat dit de delicate vezels kan beschadigen.

  3. Zachtjes wassen en spoelen

    Wrijf voorzichtig over de sokken om eventuele vlekken te verwijderen. Spoel ze vervolgens grondig uit onder koud stromend water totdat alle zeepresten zijn verdwenen. Knijp zachtjes het overtollige water uit zonder te wringen of draaien.

  4. Droog plat en vorm

    Leg de gewassen sokken plat op een schone handdoek om te drogen. Zorg ervoor dat ze hun oorspronkelijke vorm behouden tijdens het droogproces. Vermijd het gebruik van een wasdroger of verwarmingstoestellen, omdat hitte schade kan veroorzaken aan de merinowol.

  5. Bewaar met Zorg

    Als je merino wollen sokken opbergt, rol ze dan voorzichtig op en bewaar ze op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vocht. Hierdoor behouden ze hun elasticiteit en vorm.

  6. Gebruik een waszak voor machinewas (optioneel)

    Als je toch besluit om merino wollen sokken in de wasmachine te wassen, gebruik dan een speciale waszak om wrijving en slijtage te minimaliseren. Stel de wasmachine in op een delicate cyclus met koud water en gebruik een mild wolwasmiddel.

Conclusie

Merino wollen sokken zijn zowel comfortabel als duurzaam, maar ze vereisen speciale zorg om hun kwaliteit te behouden. Door de bovenstaande wasinstructies te volgen, kun je ervoor zorgen dat je merino wollen sokken zacht, warm en comfortabel blijven, seizoen na seizoen. Handwas met een mild wolwasmiddel en voorzichtig drogen zijn de sleutels tot het behoud van de uitstekende eigenschappen van deze geliefde sokken. Zo geniet je langer van het comfort dat merino wol te bieden heeft.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €39,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.