Menu
0
Betrouwbaar en snel verzonden met PostNL
Gratis verzonden vanaf €39,-
7 dagen per week bereikbaar voor advies t/m 21:00
Al ruim 40 jaar ervaring in de beenmode
05Dec2017
Merino wollen sokken

Merino wollen sokken

Door: JeroenReacties: 0

Het is zover, het is winter en het begint nu echt koud te worden. En we doen er natuurlijk alles aan om het lekker warm te krijgen. Erwtensoep, warme chocomel, dikke truien, sjaals en mutsen. We trekken alles weer uit de kast om het lekker warm te krijgen. Maar dat alles heeft nauwelijks effect als je voeten nog steeds koud zijn. Zorg daarom voor kwaliteitssokken om jezelf warm te houden. Onze tip voor heerlijke warme voeten? Merino wol. Deze wol heeft namelijke de fantastische eigenschap dat het warm is in koude omstandigheden en verkoelend in warme omstandigheden. Geen zweetvoeten dus, maar voeten die kunnen ademen én ook nog eens heerlijk warm zijn. Huisokken ideaal voor heerlijke winteravonden op de bank, maar er is ook genoeg keuze aan merino wandelsokken voor warme voeten tijdens de winterse boswandeling.

De wol komt van het merinoschaap. Misschien heeft u ze wel eens gezien, knuffelbaar uitziende schapen met wol letterlijk tot over hun oren. Door de vele huidplooien produceren deze schapen zo'n 5 kilo wol per jaar van zeer zachte structuur. Dit type wol kriebelt hierdoor niet. De schapen komen oorspronkelijk uit Afrika en zijn rond de twaalfde eeuw naar Spanje gehaald, hier waren de schapen ook zeer geliefd. Spanje bleef tot ongeveer de achttiende eeuw het alleen recht op de merinoschaap opeisen. Gelukkig mogen wij van Van Eck beenmode tegenwoordig meeprofiteren van dit prachtige schaap en zijn zeer zachte merino wol.

Door de thermocontrol is deze wol ideaal om sokken van te maken, met deze eigenschappen zijn dit zeer veelzijdige sokken die voor veel verschillende doeleinde gebruikt kunnen worden. Van wintersport, dikke werksokken of heerlijk warme huissokken zijn merino wollen sokken de beste die er zijn.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €39,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.