Menu
0
Betrouwbaar en snel verzonden met PostNL
Gratis verzonden vanaf €39,-
7 dagen per week bereikbaar voor advies t/m 21:00
Al ruim 40 jaar ervaring in de beenmode
23Sep2021
Hoeveel denier wil ik mijn panty?

Hoeveel denier wil ik mijn panty?

Door: JeroenReacties: 0

Wanneer je een panty in de winkel koopt, staat er vaak op de verpakking: … denier. Daar wordt vaak snel overheen gekeken, en wat het precies betekent is bij veel mensen onbekend. Terwijl juist die hoeveelheid denier een enorm verschil kan maken in hoe je het dragen van je panty ervaart, en hoeveel plezier je ervan hebt. Het helpt ook in de pasvorm, en bij elke gelegenheid is de ene soort meer wenselijk dan de ander. Daarom in deze blog wat betekent denier? En wat is de ideale denier hoeveelheid voor jou?

Wat is denier?  

Denier is de maateenheid die de dikte van een streng garen weergeeft. Hoe meer deniers er aangegeven staan op de verpakking, hoe dikker het garen, hoe dikker je panty is. Vaak wordt er gedacht dat hoe dikker je panty is, hoe sterker maar dat is niet helemaal waar. Het is dus goed om dat onderscheid te blijven maken. Het klopt wel dat hoe dikker de denier is, hoe warmer die is. Dat is één van de belangrijkste verschillen tussen de verschillende soorten deniers. Er zijn een aantal categorieën panty’s op basis van de hoeveelheid deniers: 

  • 8-15 denier, dunne ultra-transparante panty’s, deze zijn doorschijnend. 
  • 16-20 denier, normale transparante panty’s
  • 21-40 denier, dikke semi-transparante panty’s
  • 40-100+ denier, dikke opaque (ondoorzichtige) panty’s

Wat is de ideale denier hoeveelheid voor jou?

Nu is natuurlijk de vraag hoeveel denier passend is in elke situatie. Daarbij zijn twee dingen belangrijk hoe elke denier kleurt op je huid, en hoe warm de soort is. Elke soort onderscheiden we vooral aan de hand van deze factoren. Ook de gelegenheid en het seizoen wanneer je de panty draagt kan een grote rol spelen. In elke beschrijving wordt daar ook uitgebreid aandacht aan besteed.

Ultra-transparant

Met de 8-15 denier, ultra transparant zijn je benen heel goed te zien. Het is daarom vooral aan te raden deze panty zomers te dragen, of met lekker warm lenteweer aangezien deze soort niet heel warm is. In sommige zakelijke omgevingen mag je geen blote benen dragen onder rokjes of jurkjes in de zomer. Ultra-transparant is dan een ontzettend fijn alternatief, aangezien het niet al te warm is en zakelijk mooi staat. Ook op gala-avonden is deze soort wenselijk als je geen blote benen wil hebben. Het staat namelijk goed onder een galajurk, en geeft de illusie van blote benen zonder dat je die hebt. Als je huidkleurige panty’s koopt kan je die het beste kopen in deze soort. Wel is het belangrijk om te blijven letten dat je een huidkleur tint kiest die het beste past bij je eigen huid. Het enige nadeel van deze soort is dat er snel ladders in komen, belangrijk dus om er voorzichtig mee te zijn. 

Normaal transparant

De transparante 16-20 denier is ook goed te dragen met lekker zonnig weer. Deze is iets warmer en minder doorschijnend als de ultra-transparant, dat is fijn als je iets minder comfortabel bent met het idee van blote benen. De 16-20 denier is voornamelijk heel fijn om te gebruiken als je printjes of patronen wil dragen. Dit is niet aan te raden in een zakelijke omgeving, maar bij feestjes of in en om het huis kan het onwijs leuk zijn om printjes uit te proberen. Door de transparantie komen de printjes mooi uit op je benen. 

Semi-transparant

De dikke semi transparante 21-40 denier, is ideaal in het tussenseizoen zoals bijvoorbeeld in de herfst en lente wanneer het best fris kan zijn. Deze soortis veel warmer dan de andere transparante soorten, ook zie je weinig blote huid wat comfortabel kan zijn als je oneffenheden op je benen hebt. Oneffenheden zoals pukkels, blauwe plekken of andere vlekjes worden mooi gecamoufleerd door de semi transparante laag van de 21-40 denier. Doordat deze panty wat dikker is komen er minder snel ladders in, en is hij ook wat steviger waardoor die wat langer meegaat. Huidkleur in deze soort is niet aan te raden omdat het niet mooi meekleurt met je benen, en nogal hard kan overkomen.

Ondoorzichtige Opaque

Als laatste soort is er de ondoorzichtige opaque van 40-100+ denier. Deze soort is handig om te kiezen met de winterdagen of met koude herfstdagen. De opaque is namelijk erg dik en lekker warm. Het is de laatste optie voordat je in het segment van de maillot of legging zit die van een heel ander materiaal is en een andere pasvorm heeft. Het voordeel van de opaque is dat deze heel stevig is, waardoor de kans op ladders erg klein is. Kleurige panty’s kan je het beste dragen in deze soort, omdat je namelijk helemaal geen been meer ziet. Oneffenheden zijn ook niet te zien op de benen met deze soort. 

Blijf in balans

Per soort hebben we uitgelicht wat handig is en wat niet, maar wat voor alle soorten belangrijk is, is balans. Denk bijvoorbeeld aan een dikke opaque met een dun, kort zomerjurkje dat werkt niet, en ziet er ook niet zo mooi uit. Hetzelfde geldt voor een wollen, warme jurk met een ultra-transparante panty, waardoor het lijkt alsof je blote benen in de winter hebt dat is iets wat je wil voorkomen. Kijk dus ook goed naar kleurbalans en dikte balans voor het optimale resultaat. 

Meer inspiratie?

In deze blog hebben je willen inspireren en informeren over wat denier zegt over een panty en hoe je daardoor kan weten welke bij je past. Vaak is het niet zo dat je een denier hebt die bij je past, maar meer dat het belangrijk is om te kijken naar de warmte en gelegenheid waar je de outfit aanhebt.  We willen je vooral aanraden om er lekker mee te gaan combineren, en probeer vooral de verschillende deniers uit dan weet je op gegeven moment welke jouw voorkeur wanneer heeft en wat daarin jouw stijl is. Voor meer inspiratie bij elke hoeveelheid denier kijk op onze website, waar wij Van Eck Beenmode in allerlei soorten een uitgebreid assortiment hebben met verschillende soorten, modellen en kleuren.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €39,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.